Over Maaike Straathof

Ik heb een passie voor de gezondheidszorg, een branche die aan voortdurende verandering onderhevig is. In tegenstelling tot de meeste mensen houd ik van verandering. Met meer dan 25 jaar werk- en leerervaring in mijn rugzak ben ik in staat om snel de vinger op de zere plek te leggen. De kleine praktische ingrepen die ik toepas zetten grote veranderingen in gang die het team motiveren om nóg verder te gaan.

&P Praktijkmanagement is er om tandartsen en huisartsen te ondersteunen bij het managen en ondernemen in de praktijk. Vaak zijn zij allereerst professional en vervolgens pas manager en ondernemer, wat voor problemen kan zorgen op de werkvloer en in de organisatie. Met &P bied ik organisaties en praktijken een stukje zekerheid. De focus ligt daarbij altijd op maatwerk, aandacht voor persoonlijke groei als professional, manager en ondernemer, expliciete aandacht voor de agendaplanning, teamwork, een patiëntgerichte werkwijze en kwaliteit.

 

“Als je plezier hebt in je werk, heb je
plezier voor een groot deel van je leven”

 

Afbeelding 8

Mijn werkervaring

Ik heb ervaring in de gezondheidszorg als wijkverpleegkundige, coördinator patiëntenzorg van het Integraal Kankercentrum Oost, trainer Maatschappelijke Gezondheidszorg bij de Regionale Kruisvereniging Gelderland, adviseur bij Hoeksma, Homans & Menting (organisatieadvies in de care sector) en ruim 10 jaar als praktijkmanager bij Tandartsenpraktijk de Bont.

Daarnaast ben ik als praktijktrainer betrokken bij Catan, School of Excellence waar ik de cursisten van de Masterclass Tandheelkunde train en begeleid in de eigen praktijk. Ik schrijf columns voor het praktijkmanagersnetwerk van Medisch Ondernemen (MO), ben actief betrokken bij de opbouw van het praktijkmanagersnetwerk (PM netwerk) en verzorg ik trainingen voor de praktijkmanager.

Voor Edin verzorg ik trainingen voor praktijkmanagers, assistentes met coördinerende taken, tandartsen en het hele team.