Agendaplanning en de tandarts/ondernemer

 

Als ik in een volle zaal tandartsen vraag om een hand op te steken als ze ook ondernemer zijn, zie ik niet zo gek veel handen. En dat verbaasd me nog steeds. Of je nu praktijkeigenaar, zzp medewerker of in loondienst bent, het financiële resultaat is afhankelijk van de verrichtingen die worden gedeclareerd. Niet te vergelijken met de rest van het team waarvan het salaris constant en voorspelbaar is en ook niet te vergelijken met vrienden die geen tandarts zijn en vaak een vast salaris, vakantiedagen en –geld krijgen.

Het is dus belangrijk dat je agenda zo effectief mogelijk is gepland. Maar dit is in veel praktijken een probleem.

Het ligt echter niet alleen aan de receptiemedewerkers of balie assistentes dat jouw dag niet lekker loopt. Dat teveel tijd wordt gereserveerd voor eenvoudige verrichtingen of dat er op korte termijn nauwelijks plaats is voor een pijnklacht of een meer complexe behandeling die je graag zou doen.

Het is tenslotte voor hen onmogelijk om de afspraken zo te plannen zoals jij het graag wilt als:

  1. het niet duidelijk is wat jouw doel per dag of maand is.
  2. je niet in staat bent de receptie consequent en duidelijk te instrueren en
  3. je eigenlijk geen idee hebt hoe de agenda je kan helpen om jouw doelen te realiseren.

Als praktijkeigenaar of als ZZP’er ben je niet alleen tandarts maar ook ondernemer van de BV Jij. Wat zijn je wensen, wat wil je bereiken, waar sta je over 5 jaar?

De cursus Scheduling by Design helpt je niet alleen om deze vragen helder te beantwoorden maar laat je ook zien welke rol de agenda hierin speelt. Het resultaat van de cursus is een uniek op maat gemaakt agendaontwerp. Geef je op voor de cursus die start op 6 oktober en profiteer nog dit jaar van de winst die je dit gaat opleveren.